Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una delegació colombiana participa en una missió per conèixer el sistema de salut català

La delegació, integrada per professionals de la salut i càrrecs polítics, està participant en una immersió per conèixer en profunditat com funciona el sistema sanitari català.

Els participants han estat a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i han conegut de primera mà com funciona un sistema sanitari marcat per la diversitat de proveïdors en una comarca dispersa com la nostra. El sistema català té la peculiaritat de la multiprovisió i l’autonomia de gestió de cada centre. Una idiosincràsia que genera certa complexitat a l’hora d’atendre els pacients.

A Colòmbia tenen la intenció de canviar el seu sistema de salut per evolucionar cap a un model com el català.

Els colombians estan especialment interessats en l’ecosistema d’informació i atenció ciutadana en salut implantat a Catalunya a través de les tecnologies de la informació i la comunicació, amb exemples com la Història Clínica Compartida o La Meva Salut.

 

La trobada està organitzada pel Departament de Salut, la Fundació TicSalut i el Healt Tech Cluster del Departament d’Empresa i Coneixement.

 

La delegació també ha mostrat un especial interès en el model d’atenció al pacient crònic complex que des de fa anys s’està estenent a Catalunya i del qual la comarca de l’Alt Penedès és territori pioner.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: