Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Borrell posa sobre la taula les contradiccions del món del cava

Ahir va tenir lloc al Consell Comarcal de l’Alt Penedès la presentació del llibre “Història del cava. Sant Sadurní d’Anoia”.

És un estudi històric sobre el sector del cava, des de la creació de les caves Codorniu fins el domini de Freixenet. El llibre inclou al voltant de 200 entrevistes d’elaboradors, tècnics, comerciants i especialistes en el sector els quals han permès a l’autor tenir una percepció transversal. Segons Borrell, és una reflexió crua sobre la realitat del cava, la qual defineix com a contradictòria.

L’objectiu de l’escriptor és plantejar la seva visió sobre la formació del sector industrial del cava de Sant Sadurní, per tal que el lector reflexioni sobre la seva imatge. A més, l’autor té el propòsit que aquest estudi arribi al sector en qüestió.

Borrell també va lamentar la política dels preus del raïm actual. Està convençut que si això millorés la població i la pagesia s’enriquirien i el Penedès hi sortiria guanyat per impulsar l’enoturisme.

La presentació va anar a càrrec de l’autor, de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní Montse Medall, del periodista i enòleg Lluís Tolosa i del conseller del Consell Comarcal Joan Cols.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: