Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Fira de la Cuina del Vi ha acollit una desena de tallers amb la participació de 370 persones

La Fira de la Cuina del Vi ha acollit una desena de tallers amb la participació de 370 persones

La carpa de la cuina del vi tornava després de la bona experiència de l’any passat a complementar l’oferta d’activitats de les fires de maig.

Durant els tres dies de fires s’hi han desenvolupat nou tallers per aprofundir en el paper del vi  dins de la cuina. En total, han comptat amb la participació de 370 persones. Una de les que va tenir més èxit va ser la masterclass dels germans Torres sobre cuina marinada amb xarel·lo, amb més de 70 assistents. Un dels plats era una royal d’espàrrecs.

També es va fer un taller demostració de còctels amb vi i cava, el taller infantil de l’Aina Roglan “Treballem la pasta al vi” o el show cooking “Plats de festa”, amb el gall negre del Penedès i la gamba de Vilanova com a principals protagonistes.

Diumenge, un dels tallers amb més èxit va ser el de Jesús Velacoracho, on es van tornar a superar els 70 participants, amb  un tast de vermuts sota el títol “Un repàs a la història de la producció dels vermuts al Penedès”. Velacoracho va explicar la importància del vermut a Vilafranca i al Penedès i també va trencar amb alguns estereotips preestablerts, com l’hora per degustar aquesta beguda.

Velacoracho també va explicar que, per gaudir plenament un vermut, és millor no aigualir-lo amb gel ni afegir-hi elements, com les tradicionals olives farcides.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: