Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera valoració de les fires és positiva, amb 134 vehicles venuts

L’afluència, tot i que ha estat irregular segons el moment del dia, sembla que ha estat superior a la de l’any passat.

El balanç d’aquesta nova edició de les fires de maig és, a priori, positiu. L’afluència de visitants ha estat irregular segons el moment del dia però el temps ha acompanyat. Una de les dades significatives és que s’ha venut una trentena de vehicles més que l’any passat.

Una de les darreres activitats de la cita multisectorial era el sorteig de 3.000 euros entre les persones que havien comprat un vehicle a les fires i de 1.000 euros entre qui havia comprat o contractat productes o serveis. Els guanyadors van ser, en el primer cas, Juan Diego Donaire, i en el segon, Antonio Ortiz. Els sorteigs tenien lloc diumenge al vespre amb la presència de l’alcalde i la regidora de Comerç. Allà, Francisco Romero feia un primer balanç de les Fires de Maig tot recordant la necessitat d’anar-les adaptant als nous temps.

Per la seva part, Lourdes Sánchez aportava les primeres dades disponibles, començant pels 134 vehicles venuts i seguint amb una afluència que, tot i que ha estat irregular segons el moment del dia, sembla que ha estat superior a l’any passat.

En una edició marcada per l’absència de la maquinària agrícola, que ja va anunciar que no participaria a les fires per la situació del sector agrícola, el pes ha recaigut en els sectors de l’automoció i el comerç i serveis.

Des de la Comissió de Fires, i en representació del sector de l’automoció, Jaume Nicolàs destacava que els objectius s’havien acomplert i sobrepassat.

Nicolàs explicava que les Fires de Maig de Vilafranca són de les poques cites multisectorials que funcionen i, en relació al sector de l’automoció, apuntava que hi ha més marques representades que a esdeveniments com el saló de l’automòbil de Barcelona.

En l’àmbit del comerç i els serveis, diferents expositors valoraven la seva participació a les Fires de Maig. Carol Marcet és la directora del centre de dia Els 4 vents, que ha obert portes recentment a Sant Pere Molanta.

Des de Moutec, que treballen amb cadires i plataformes pujaescales, era el segon any a fires. Sergi Montes.

L’empresa proveïdora de serveis de telecomunicacions XTA afrontava el seu primer any a les fires i ho feia amb un programa d’activitats al seu estand. La responsable de màrqueting Meritxell Sánchez valorava en positiu l’experiència.

Per la seva part, des d’Electrònica Mitjans – EMET Solar, Miquel Àngel Mitjans es mostrava satisfet de la participació.

Les Fires de Maig d’aquest 2024 comptaven amb la novetat de l’espai de Vilafranca Activa, per promoure el comerç local. També van acollir la presentació de la nova figura de la festa major de Vilafranca, del Ball de Pastorets. Les conferències de l’espai Demo, l’activitat relacionada amb la gastronomia i els vins de la DO Penedès a la plaça del Vi i els espais pensats per a la canalla, com el Bàsquetfira o el parc de trànsit, han estat altres branques destacades de l’esdeveniment. A l’estand de Ràdio Vilafranca i Penedès TV hi ha hagut una programació especial durant el cap de setmana.
A més, la zona esportiva ha comptat amb una gran afluència de visitants a la zona d’atraccions.

Ara caldrà conèixer l’impacte real que han tingut les Fires de Maig en la seva edició del 2024 i pensar ja en l’edició de l’any que ve. Entre els expositors destaquen que les fires serveixen per a fer un primer contacte i que les vendes es tanquen en dies posteriors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: