Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demanarà al proper ple municipal suport al Parlament i les seves accions legislatives

En el ple d’aquest proper dimarts, el grup municipal d’ERC presenta una moció amb la voluntat de defensar la sobirania del Parlament i en contra dels atacs a les lleis catalanes.

Mònica Hill comentava que es vol mostrar el suport explícit dels municipis a l’acció legislativa del Parlament, i més encara quan es tracta de lleis que tracten de donar resposta a l’emergència social, habitacional i energètica que pateix molta gent.
Des d’ERC consideren que en aquests moments hi ha una clara voluntat del govern en funcions a l’estat espanyol de judicialitzar el que és un problema polític amb les institucions catalanes. Hill parlava d’una intenció manifesta de minvar la sobirania del Parlament de Catalunya a través d’anul·lar les lleis que s’hi aproven.
Josep Álvarez comentava també que aquestes accions contra les lleis del Parlament tenen una afectació directe en les persones. Destacava també què en aquesta ocasió s’havia donat una ràpida resposta des del mateix Govern i el Parlament; però que calia també que es posicionés el món local.
Els republicans també demanen en la seva moció que a nivell de l’Alt Penedès es torni a convocar la taula contra els desnonaments.
Finalment, Pere Sàbat recordava que diumenge es fa una concentració a Barcelona, a les 12 del migdia a la plaça Urquinaona, sota el lema “Els drets no se suspenen” i que vol ser una mostra de suport precisament a aquestes accions legislatives del Parlament que han estat suspeses per el Tribunals Constitucional a petició del govern de l’estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: