Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana el consens de totes les forces polítiques i socials pel cobriment de la llosa

Els republicans aposten per un projecte global que englobi la llosa del tren, el carrer Comerç i les estacions de trens i d’autobusos per consolidar un espai econòmic i social de primer nivell

 

El regidor Pere Sàbat assenyala que la imminent posada en marxa del Pla de Millora Urbana al carrer comerç situa l’oportunitat adient per fer possible aquest acord.

En relació als trens regionals Mònica Hill, portaveu d’ERC a l’ajuntament, va plantejar que l’Ajuntament s’ha de negar a acceptar que passin més trens de mercaderies per la nova via de l’estació si els trens Avant no paren a Vilafranca i a més, no es fan totes les millores reclamades.

Hill recorda que l’AVE que ens passa per dins la vila sense contrapartides, i que no pot repetir-se la història amb les mercaderies. Per ERC obtenir la parada de trens regional és un pas vital per la vila.

D’altra banda, ERC també serà ferma en exigir els canvis necessaris per a millorar l’actual servei de la línia d’autobusos de Vilafranca-Barcelona, millorar el servei de l’estació d’autobusos i també de la resta del transport públic per carretera cap a la resta de municipis de la Vegueria Penedès.

Mònica Hill va explicar que l’objectiu d’ERC és bastir projectes que tinguin un sentit general, amb una visió completa de Vilafranca. En aquesta línia, i respecte al pla urbanístic del carrer del Comerç, va oposar-se radicalment al projecte que actualment  continua aturat de construir grans blocs de pisos al carrer Comerç que va impulsar el PSC.

ERC proposa posar en valor la façana històrica i potenciar-hi el sector del vi. És per aquest motiu que ERC proposa un Pacte de Ciutat entre tots els grups municipals per aquests temes en concret i demana al Govern que el convoqui i es comprometi a no actuar unilateralment en aquests temes bàsics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: