Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilobí inaugura aquest diumenge el projecte de restauració del Pèlag Gran

L’acte d’inauguració, que tindrà lloc a dos quarts d’una del migdia a l’espai del Pèlag Gran, comptarà amb la presència del Conseller de Sostenibilitat i
Territori de la Generalitat, Josep Rull i el director del projecte de
Restauració, Josep Illa.

A més, amb motiu d’aquesta celebració, de les 9 del matí a la una s’ha organitzat la primera jornada d’anellament científic d’ocells, que anirà a càrrec de Marc Illa, anellador expert i secretari general de l’Institut Català d’Ornitologia, i permetrà als participants conèixer la diversitat d’ocells que viuen en aquest indret, així com les tècniques per estudiar aquests animals.
Les actuacions principals que s’han dut a terme al Pèlag Gran i el seu entorn, han consistit en la recuperació mediambiental de la zona pensant en un ús lúdic i educatiu que ajudin a preservar-ne el seu valor. En aquest sentit, s’han adequat els accessos i la senyalització, s’ha restaurat l’espai anteriorment ocupat per la fàbrica de guix, retirant restes de runa, residus i deixalles. També s’han eliminat les espècies vegetals exòtiques invasores per contribuir a la consolidació de les autòctones i s’han plantat alzines i pins a les zones antigament ocupades per la fàbrica.
D’altra banda s’ha construït un punt d’observació i un mirador elevat de fusta des d’on es poden observar vistes aèries del pèlag i tot el seu entorn. El projecte ha inclòs també l’edició d’un plànol amb noves rutes circulars per fer a peu o en bicicleta pels pèlags i el seu entorn, així com rutes pels cellers del poble i els diferents nuclis i establiments comercials.
Aquestes actuacions han tingut un cost de 216.000 euros i han estat finançats a través del programa Viure al poble més! convocat per la Generalitat de Catalunya i subvencionat pel Fons Europeu FEDER.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: