Dimecres, 12 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages commemora el dia internacional del llibre infantil i juvenil amb una exposició i una sessió de contes

Dissabte al migdia la biblioteca vilafranquina, coincidint el dia 2 d’abril amb el Dia Internacional del llibre infantil i juvenil, va acollir algunes activitats amb la voluntat de donar a conèixer el fons de la biblioteca.

Una de les propostes és una exposició de llibres que vol mostrar els més destacats de la col·lecció infantil i juvenil de la Biblioteca, com explica Mireia Domínguez, responsable de la sala infantil.
Majoritàriament son contes clàssics, però amb il·lustracions més actuals i adaptades també a diferents edats. Com explica Domínguez, els clàssics continuen sent els llibres que tenen més sortida en aquesta sala, amb un públic format per pares i mares amb fills petits. El repte, comenta, són els lectors i usuaris de la biblioteca entre els 10 i els 14 anys, que els costa mantenir el gust per la lectura.
L’exposició es pot visitar tota la setmana a la Biblioteca Torras i Bages.
D’altra banda, dissabte al migdia es feia una sessió de contes estrellats, a càrrec de Alexandre Bonanit, de l’Associació Bocafoscant. Es tractava d’una introducció a l’astronomia, lligada amb contes. Una activitat adreçada a infants a partir dels 6 anys, però en què els pares que hi participen acostumen a sortir-ne també molt satisfets.
Els assistents van gaudir de l’experiència d’entrar dins d’un planetari, i veure el cel estrellat a mig matí. Una activitat que va aixecar força curiositat entre els participants que van mostrar molt d’interès ja abans de començar per intercanviar amb Bonanit els seus coneixements sobre els estels, els planetes i les constel·lacions.
Una activitat que vol sumar pedagogia i divulgació de l’univers, amb un públic molt jove que es va mostrar entusiasmat amb l’oportunitat de poder gaudir dels estels dins de la biblioteca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: