Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ampliarà aquest any les campanyes contra l’incivisme, i es planteja modificar l’ordenança de circulació en relació a les bicicletes

Aquest dimarts al matí Pere Regull acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort i l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, ha presentat la memòria de l’activitat del 2015 del cos. Montfort resumia comentant que, com ja va passar el 2014, aquest darrer any els temes prioritaris per la Policia Local han estat relacionats amb l’incivisme.

Apuntava una baixada dels fets delictius, però un augment de les accions incíviques que centraran bona part de l’atenció al llarg d’aquest 2016.
Entre les accions que s’han potenciat aquest any passat per treballar contra les accions incíviques, el regidor destacava la creació de la Unitat de Relacions amb la Comunitat, que ha d’ajudar a millorar la relació de proximitat amb entitats, ciutadans i la societat en general.
També destacava que de cara a aquest 2016 augmentaran les campanyes informatives centrades en temes com els excrements dels gossos, les pintades a les parets i la circulació de les bicicletes a la ciutat.
En relació amb aquesta qüestió, Pere Regull remarcava que la voluntat és fer especial incidència en aquestes qüestions i que per exemple la voluntat és modificar l’ordenança de circulació de Vilafranca per tal d’endurir sancions contra conductes incíviques com conduir per les voreres, els excessos de velocitat o fer-ho en direcció prohibida.
Des dels responsables municipals es va destacar que s’ha reduït la conflictivitat al Centre, ha baixat el nombre d’accidents de trànsit dins de la vila i es va fer especial èmfasi en el fet que no s’hagin produït víctimes mortals. Destacaven també que han augmentat les actuacions de la Policia Local en casos de convivència ciutadana, molèsties entre veïns, per locals o al carrer, en un 14%. També han augmentat els serveis assistencials que s’han prestat, atenció a persones malaltes, ferides, desorientades, malaltes mentals, èbries o indigents que ha pujat un 12’7%.
Amb aquestes xifres tant Regull com Montfort han comentat que queda palesa la multiplicitat de tasques que du a terme la Policia Local de Vilafranca al llarg de l’any. El 2015 la Policia Local va rebre més de 7.000 trucades, i va realitzar gairebé 14.000 serveis. Per tant unes 38 actuacions diàries.

Comentaris

  1. Jordi Molina

    Molt bé regull! Anem a multar bicicletes en comptes de millorar la segurat per a evitar que en segueixin robant!

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: