Dimarts, 25 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots commemoren el Dia de les Dones amb un emotiu homenatge a Josefa Parera

Els Xicots de Vilafranca van homenatjar aquest diumenge al migdia Josefa Parera Rovirosa, en la segona edició de l’Homenatge Carme Alomà, en el marc del Dia Internacional de les Dones.

Va ser un acte emotiu, que va comptar amb una part més acadèmica, amb conferències al voltant del paper de la dona en temps de conflicte i en el franquisme, i també amb una actuació castellera protagonitzada per les dones de la colla, que van alçar un 5 de 6 i un 4 de 6.
La vilafranquina Josefa Paera, de 95 anys, va rebre el reconeixement en representació de les moltes dones que van patir les conseqüències de la derrota de la República, només per ser dones, o també filles i parelles de republicans empresonats o afusellats.
Sobre la qüestió de la repressió franquista va tractar la primera conferència, a càrrec de la historiadora Belén Moreno, qui va concloure que gràcies a dones com la Josefa les generacions posteriors de dones han tingut més llibertat i dret a decidir per elles mateixes.
També es va estrenar un mur de les heroïnes que els Xicots aniran ampliant.
L’acte també va comptar amb una ponència a càrrec de la historiadora Rosa Toran, sobre la duresa de l’exili i finalment la metge rural colombiana María del Rosario Vázquez va parlar de la violència que pateixen les dones en els conflictes.
L’Homenatge Carme Alomà ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Amical Mauthausen i altres camps, i Amnistia Internacional del Penedès.

Comentaris

    Subscriu-te al butlletí

    Subscriu-t'hi: