Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès reclamen cobrar la paga que van perdre el 2012

El comitè d’empresa de l’hospital comarcal de l’Alt Penedès a través d’un comunicat vol mostrar públicament la seva indignació per encara no haver cobrat ni un cèntim de la paga que els van prendre el 2012.

Recorden que se’ls va prometre cobrar el 24 % d’aquesta paga durant el 2015, i després que seria al 2016 un cop acabat el tancament econòmic de l’any anterior. Som al març i denuncien que encara no han vist res. Expliquen que es manté l’autonomia de gestió del centre, i els treballadors continuen sense cobrar la paga del 2012. Reclamen que ja és l’hora de cobrar els endarreriments, consideren que s’ho han treballat, i ho han fet amb grans càrregues de treball a la seva esquena. Consideren que només fan que reclamar el que és seu.
Volen un compromís per escrit pel retorn de la paga pendent i volen també l’augment de l’1% del salari, com els funcionaris. No volen diferències entre els treballadors de la Sanitat pública, continua dient el comunicat que han demanat els plusos establerts per damunt del conveni i sense negociació i encara els estan esperant. Consideren que mentre la riquesa es concentra cada vegada en menys mans, la majoria de la població es veu abocada a una situació de pobresa i precarització cada cop més insostenible i el mateix rol, diuen, passa a l’Hospital.
Acaben dient que no accepten el desmantellament de la sanitat pública, i reclamen fer fora el negoci capitalista i deshumanitzat del sistema sanitari. Volen una sanitat de qualitat, universal i amb recursos. I finalitzen que volen allò que han treballat, i que per tant volen la seva paga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: