Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Instituts Alt Penedès i Eugeni d’Ors tindran un grup més de primer d’ESO el curs vinent

Ahir el departament d’Ensenyament de la Generalitat va fer pública l’oferta inicial i de preinscripció del segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris pel curs 2016-2017.

En el conjunt del país en termes generals l’evolució de la demografia fa que disminueixin les places de P3 i que augmentin les de secundària obligatòria.
En el marc de la programació de l’oferta de 1r d’ESO, el Departament
d’Ensenyament, un cop finalitzades les taules mixtes de planificació amb les administracions locals, determina les places per donar resposta a les
necessitats d’escolarització per a garantir el dret a l’educació de tothom.
Es programa l’oferta inicial en base a la ràtio 30 alumnes per aula. Això es tradueix en concret a Vilafranca en la necessitat de preveure un grup més de primer d’ESO als instituts públics, mantenint l’actual oferta a l’escola concertada. L’Institut Eugeni d’Ors passa de 4 a 5 els grups de primer d’ESO. D’altra banda, però, hi ha un canvi d’un grup de primer d’ESO, que el curs passat va assumir el Nou Institut de la Girada, i que aquest any passa a l’Institut Alt Penedès, que també tindrà aquest curs 5 grups de primer d’ESO. D’aquesta manera l’institut de la Girada tindrà el curs vinent dos grups de primer d’ESO, i l’institut Milà i Fontanals es manté amb els tres grups de primer que ja tenia. L’oferta total dels instituts públics a Vilafranca s’incrementa en un grup més de primer d’ESO amb un total de 15 grups. En el marc de la programació de l’oferta de P3, el Departament d’Ensenyament situa la ràtio de les aules en 25 alumnes per aula. A Vilafranca l’oferta és la mateixa que el curs passat amb un total de 19 grups de P3.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: