Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns cinquanta esportistes de La Masia del Barça han fet castells amb els Verds dins d’un projecte de recaptació de fons contra el càncer infantil

Els Castellers de Vilafranca han ofert aquest matí un taller de castells per a una cinquantena de residents a La Masia del Futbol Club Barcelona. Els nois formen part de les diferents seccions del Barça: handbol, hoquei patins, bàsquet i, majoritàriament, futbol.

El director de la Residència La Masia Carles Folguera explica que el club vol transmetre als seus joves molts valors, entre els quals en destaca cinc: el respecte, l’esforç, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. Valors que tenen molt en comú amb el fet casteller.

La residència del Barça està tirant endavant un projecte de lluita contra el càncer infantil ideat pels mateixos residents. Per això, avui a Cal Figarot també han participat al taller alguns nens i nenes que pateixen aquesta malaltia. L’objectiu que es marquen els residents dins del projecte Valors Masia 2015-2016 és recaptar la mateixa quantitat en euros que socis té el Barça i destinar-la a Sant Joan de Déu per investigar i minimitzar l’impacte del càncer infantil.
El president dels Castellers de Vilafranca Joan Badell també parlava dels valors comuns entre els castells i els esports en equip i explicava el projecte solidari de La Masia que han volgut recolzar amb el taller.

La visita de la gent de La Masia ha començat amb un tomb per la seu social dels Castellers de Vilafranca i les explicacions del cap de colla Toni Bach i el president Joan Badell i ha continuat amb la projecció d’un audiovisual sobre la colla. Després tenia lloc el taller, al vestíbul del Figarot, que ha arrencat amb algunes nocions bàsiques de vocabulari, posicions i funcions de cada casteller. La primera construcció que han fet ha estat un pilar de tres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: