Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La IGP Gall del Penedès fa un pas més i es reconeix el seu consell regulador

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir l’Ordre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per la qual s’aprova el reconeixement i el reglament transitoris de la Indicació Geogràfica Protegida Gall del Penedès i es reconeix el seu consell regulador provisional.

La IGP Gall del Penedès ja és, doncs, una realitat a Catalunya. El reconeixement definitiu a escala europea s’assolirà quan s’inscrigui en el registre europeu de denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides. Segons la nota que ha fet pública la Generalitat, aquest procediment es troba en un punt molt avançat atès que el passat 23 de febrer es va publicar la sol·licitud al Diari Oficial de la Unió Europea. Per aquest motiu, s’espera que la IGP Gall del Penedès serà una realitat també a nivell internacional a l’estiu, segons la Generalitat.

La IGP Gall del Penedès va ser promoguda i sol·licitada per l’‘Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca’ amb la intenció de dinamitzar, valoritzar i protegir la producció d’aviram penedesenc. Els productors preveuen que el reconeixement com a IGP serveixi per a incrementar les vendes i el valor afegit del producte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: