Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gall del Penedès semifinalista al concurs de millor plat

L’Avellana de Reus, el Gall del Penedès, el Pollastre i Capó del Prat i l’Arròs del Delta de l’Ebre són els semifinalistes del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans.

Després de rebre més de 112.000 vots des de l’inici del concurs, la semifinal ja està en marxa, fins demà, 8 de novembre. Falta un dia per conèixer els dos finalistes del concurs per triar el Plat Favorit 2017. Les votacions estan en marxa al web www.cuina.cat/platfavorit i fins aquest dimecres a les 12 del migdia es pot votar per decidir quins dels quatres plats semifinalistes arribaran a la final.

A la semifinal del concurs competeix el  Bombó de gall negre farcit de prunes amb aroma d’espígol i pinyons garapinyats, del restaurant Racó de la Calma de Vilafranca. El plat del Penedès s’ha de veure la cara amb

Unes Mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, un Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat i un Arròs negre amb sípia, calamarsons i maionesa cítrica, del restaurant l’Algadir del Delta de Poblenou del Delta.

Durant la fase final del concurs, que durarà del 8 al 19 de novembre, tothom que vulgui tindrà l’oportunitat de tastar els plats finalistes, ja que estaran disponibles, amb reserva prèvia, als establiments de Casa Ametller i Ametller Origen d’arreu del país. Els plats s’elaboraran a l’obrador central de Casa Ametller i Ametller Origen a Olèrdola amb els xefs dels dos restaurants finalistes. La reserva es podrà fer del 8 al 12 de novembre al web ametllerorigen.cat i el 16 de novembre es podrà recollir a la botiga escollida.

Als quarts de final, el plat més votat ha estat el representant de l’Avellana de Reus, amb 6.779 vots, seguit del Gall del Penedès, amb 6.661 vots.

Els dos plats més votats de la semifinal lluitaran per proclamar-se Plat Favorit dels Catalans en la final del concurs, que arrencarà el 8 de novembre a la tarda i s’allargarà fins al 19 de novembre el matí, poques hores abans de conèixer el guanyador al Fòrum Gastronòmic de Girona.

 

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: