Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 300 persones van participar diumenge del ball de Mantons a la Sala Swing del Casal de Vilafranca

Diumenge a la tarda la sala de ball Swing del Casal de Vilafranca es va vestir de gal·la per tal d’acollir el ball de mantons previ a les festes de carnaval d’aquest 2016. Des de la sala de ball han volgut potenciar aquesta tradició del ball de mantons, i mirar de fer arrelar una tradició que potser té més empenta en aquests moments a poblacions veïnes com és el cas de Vilanova.

De fet, les dues parelles que enguany han obert el ball d’el turuta, i han estrenat la bandera de la sala Swing, venen de Vilanova i son balladors habituals a la sala vilafranquina.
Des de fa dos anys la sala de ball del Casal ha canviat d’orientació, i entre les intencions dels seus promotors hi ha la de potenciar les activitats que s’hi fan. Com explica Joan Sadurní, el carnaval n’és una part important. L’any passat van recuperar el ball de mantons i ara volen potenciar-lo més.

El ball de mantons reclama del lluïment per part de les dones d’aquesta peça a l’hora de ballar. Pere Fernández, un dels abanderats d’aquest any, explica que a Vilanova hi ha molta tradició, i que començar a Vilafranca amb el ball de mantons és una bona opció. Una opinió que també comparteixen els seus companys de la capital del Garraf, Salvador Soler i la Caritat Andújar.

El moment àlgid del ball d’aquest diumenge va ser el toc d’El Turuta i el ball que va obrir la nova bandera de la sala Swing i tots els balladors i balladores, aquestes amb mantons, per fer sentir l’esperit del carnaval a la sala del Casal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: