Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Rei Carnestoltes arriba un any més a Vilafranca per repartir gresca i xerinola a la Ciutat

Sa Majestat ha fet entrada pel barri de les Clotes en un gran i imponent tràiler americà.

Com cada Dijous Gras, el Rei Carnestoltes ha arribat a Vilafranca del Penedès per repartir gresca i xerinola en una de les setmanes més esbojarrades de l’any.

Aquest any, Sa Majestat, el Rei, ha arribat en un impactant tràiler americà a la plaça de la Verema, al barri de les Clotes. Una gran quantitat d’infants ja l’esperaven en candeletes estona abans de les 19 h de la tarda per no perdre’s cap detall.

Amb l’esclat de tres trons, el Rei ha fet entrada acompanyat de la seva muller, la Concubina i la Xaranga Estrella Band, provinent de les Terres de l’Ebre. Sa Majestat es mostrava molt content de tornar a trobar-se amb els vilafranquins i amb ganes de conquerir l’Ajuntament per prendre-li el lloc al nou alcalde.

Tot seguit, el Rei i la seva cort van transcórrer els diferents carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de la Vila. Tot i que estava programat passar pel carrer de la Parellada, la gran multitud de persones i les ganes de festa van ralentitzar el recorregut i, finalment, va fer entrada a l’Ajuntament pel carrer de la Indústria.

Des del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca asseguraven que, enguany, han hagut de treballar amb rapidesa, ja que el Carnaval ha caigut poc després de les festes de Nadal. No obstant, Lídia Romeu, Tècnica del Cicle Festiu, expressava que això no els ha impedit potenciar la programació familiar, en especial, durant el Carnaval Infantil de dissabte, on hi haurà una cursa d’andròmines amb l’adhesió dels grups de lleure de la vila o un concert de gran format.

Romeu també apuntava que, com a novetat, han iniciat una col·laboració amb Cineclub Vilafranca per activar la jornada de dilluns, aprofitant que els nens i nenes no tenen escola. En aquest cas, hi haurà una tarda de cinema familiar al Kubrick.

La programació continuarà dimarts amb la Vetlla i, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina i la processó fúnebre fins al Parc del Tívoli. El Carnaval clourà amb la gran rua de carrosses i comparses pels carrers de la vila divendres 16 de febrer. Finalment, el Ball de Gala d’aquest divendres al vespre, previst inicialment a l’Escorxador, s’ha traslladat a l’interior del Teatre Casal per la possibilitat de pluja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: