Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’inusual clima d’aquest hivern no és el més adequat per al cicle de la vinya en aquesta època de l’any

Les altes temperatures per aquesta època de l’any estan fent que en algunes vinyes sense podar apareguin alguns brots verds. Un fet que no és generalitzat, però que sí és símptoma de que la planta no està en repòs en una època de l’any, l’hivernal, que hauria de servir per recuperar-se i preparar-se per reiniciar el cicle a la primavera.

Com explica Roger Rovira, tècnic de l’ADV Sant Llorenç Penedès Superior, aquesta situació que ara mateix no és preocupant, però que si fa que la planta no s’aturi, podria ser-ho amb els brots de la primavera si després hi ha glaçades fruit del canvi de temps ja que podria disminuir la producció dels ceps.

Rovira apunta que la climatologia que està fent aquests dies és totalment contrària al que caldria. Temperatures altes i poca pluja.

A aquestes alçades d’any el que caldria és que fes fred i que de cara a la primavera hi hagués pluges. Rovira explica que de fet durant l’hivern no és tant importat si plou o no; però que en aquest cas cal tenir també clar que venim d’una tardor que ha estat molt seca i que per tant poden haver-hi poques reserves hídriques a les vinyes.

Aquesta inusual climatologia dels darrers mesis ha provocat, per exemple, que amb les poques glaçades que s’han donat a mitjans de gener, alguns d’aquests brots hagin mort. Un fet sense importància en donar-se en vinyes que encara no havien estat podades, però que sí podria ser més preocupant si es produís en vinyes ja podades i que comencessin a brotar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: