Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Lluís Martín ha presentat la seva biografia sobre Josep Maria Ainaud de Lasarte a Vilafranca

Josep Lluís Martín va conèixer Ainaud de Lasarte els darrers quatre anys de la seva vida i al morir sense deixar les seves memòries escrites, va considerar que “es mereixia un reconeixement” en forma de biografia.

Martín és Dr. en Història Contemporània i autor de 8 llibres, entre ells el volum sisè de la Història de Catalunya per a nens coordinada per Josep M. Solé i Sabaté i amb il·lustracions de Pilarín Bayés.
Amb el títol Josep Maria Ainaud de Lasarte. Un humanista al servei de Catalunya, el llibre aborda la trajectòria d’un referent de la cultura catalana del segle XX. A causa de la seva amistat, però, Martín admetia en la presentació d’ahir a l’Escorxador que ha escrit una biografia amable.
Josep Maria Ainaud de Lasarte es va significar com a historiador, promotor cultural, advocat, periodista i polític, però també va ser un home d’acció que va lluitar en la clandestinitat durant el franquisme des de ben jove.
Josep Maria Ainaud de Lasarte mai no va voler assolir quotes de protagonisme i sempre va preferir actuar des de segona línia.
Organitzada per Òmnium Alt Penedès, la presentació de la biografia
d’Ainaud de Lasarte ha tingut lloc dins el programa de les Festes de Sant Raimon 2016.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: