Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un de cada cinc visitants a la Fira del Gall és nou

L’alcalde i la regidora de Promoció Turística han fet balanç després de la celebració, aquest cap de setmana, de la Fira del Gall. Les dades que han ofert són resultat d’un estudi “més científic” del que es feia fins ara i, per tant, es tracta de números més fidels a la realitat. Segons aquestes dades, la Fira del Gall ha crescut en 5.700 visitants respecte l’any passat arribant als 40.700.

Un aspecte rellevant que es desprèn de les respostes de les 414 persones enquestades en aquest estudis és que el 21% dels visitants són novells: un de cada cinc no havia visitat abans la fira.

Pel que fa a la procedència dels visitants a la Fira del Gall, un 40% són de Vilafranca, un 38% de l’Eix Diagonal, un 15% de la província de Barcelona, i un 7% de les altres províncies catalanes. Destaca l’augment d’un 4% de visitants de l’Eix Diagonal. D’altra banda, la Fira del Gall ha obtingut un 8,2 sobre 10 de valoració dels enquestats.

Pel que fa a l’aviram, a l’escorxador gratuït es van sacrificar unes 1.000 peces, un 11% més que l’any 2014. Es van vendre unes 200 peces vives de Gall Negre del Penedès i es van esgotar els 400 galls sacrificats que es van posar a la venda. Rius ha explicat que des del mes de novembre, s’han venut uns 13.100 galls autòctons per ser consumits aquestes festes entre els mercats, la restauració i la mateixa fira.

A la mostra gastronòmica es van vendre 13.800 racions, un 5% més que l’any passat i 4.000 degustacions de vi. Al superceller, es van vendre prop de 2.000 tiquets, es van servir gairebé 5.000 degustacions; més de 200 persones van assistir als tastos. Les vendes del superceller van pujar un 3%.
L’alcalde Pere Regull destacava la gran afluència de visitants a la Fira i, en definitiva, a tot Vilafranca.

El Campionat d’Espanya de Races Autòctones també ha estat una aposta reeixida en la primera ocasió en què trepitjava terres catalanes, segons han explicat els responsables municipals. Va registrar uns 14.000 visitants al pavelló firal. L’exposició d’animals ha permès doblar l’espai per a la Fira d’Artesans i esponjar-lo fins a la zona esportiva. Davant el bon resultat de l’experiència, l’alcalde ha explicat que estudiaran portar-hi algun esdeveniment relacionat amb la Fira del Gall de cara a l’any que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: