Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC dels Monjos lamenta la negativa del PSC a aprovar un projecte contra la Pobresa Energètica

En una sala de sessions plena, aquest dilluns es va celebrar a la Casa de la Vila de Santa Margarida i els Monjos un llarg ple municipal que va durar gairebé 5 hores.

En un comunicat d’ERC s’explica que gràcies a les pressions de l’oposició i a qüestions judicials es va aprovar la creació de la plaça de interventor que actualment assumia la secretaria incomplint la legislació vigent que exigeix la separació de càrrecs a totes les localitats de més de 5.000 habitants. Incompliment que, amb el vist i plau del grup socialista, majoritari al consistori, es venia realitzant des de l’any 2002 .
Al mateix ple el PSC va presentar el pressupost que s’incrementa el 6% respecte l’any passat, amb importants diferencies entre àrees de despesa, així “les actuacions de protecció i promoció social” tan sols augmenten el 5%, i la partida destinada a “òrgans de govern i personal directiu” s’incrementa el 9%.
Una de les partides més important , amb 682.700€, és la destinada a obres al castell de Penyafort. Obres que es van realitzant sense que existeixi cap estudi d’us, ni pla d’utilitats per l’edifici, tal com repetidament han denunciat els partits de l’oposició. Un altre despesa important és la destinada al manteniment i foment de l’esport. S’invertiran 507.906€ .
ERC assenyala que curiosament, per promoció cultural tan sols es destina un 1 euro més per habitant que al destinat a consum telefònic.
D’altra banda ERC i la CUP-Poble Actiu van presentar un projecte per lluitar contra la Pobresa Energètica i un segon per iniciar un estudi per tal d’elaborar un Pla d’Inclusió Social que incloïa la possibilitat de crear un centre de formació adreçat al important col·lectiu de joves del municipi que ni estudia ni treballa, i la possibilitat de crear una cooperativa de crèdit per facilitar recursos pels emprenedors.
A totes dues propostes la majoria socialista va votar negativament, preferint seguir amb el sistema actual d’assignació directa d’ajudes individuals, fórmula que segons ERC, és una manera de crear clientelisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: