Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC aplega prop de 400 persones al seu míting central a l’Alt Penedès amb Gabriel Rufián, Joan Tardà, Marta Rovira i Toni Sisternas

El cap de llista d’ERC a les eleccions generals del 20-D, Gabriel Rufián, va començar l’acte recordant els seus orígens, afirmant que està aquí perquè és net i fill d’immigrants andalusos que es van deixar la pell a Catalunya i que avui defensarien el dret a decidir.

Amb el seu to pausat, Rufián va dir que ERC va a Madrid a dir-los que siguin demòcrates i respectin la voluntat dels catalans. Quant al referèndum sobre el futur polític de Catalunya que defensa Podemos, recorda que Catalunya ja l’ha demanat 15 vegades i que fer-ho per setzena vegada no és bona idea.
El cap de llista republicà va fer riure els assistents al·ludint a l’àngel de la guarda del ministre Fernández Díaz i parlant de la possibilitat de situar el Senat a les caves Freixenet.
Rufián va tancar ahir al vespre, a la Societat La Principal, el míting central dels republicans al Penedès que va aplegar 375 persones.
En la seva intervenció, el número 2 d’ERC, Joan Tardà, va emplaçar els catalans a no deixar-se “entabanar” amb la proposta d’En Comú Podem de defensar junts un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, perquè dubta que la formació d’Iglesias obtingui prou diputats per modificar la llei de referèndums o la Constitució.
Tardà va afirmar que el 20-D cal guanyar perquè sinó hipotecarem dues o
tres generacions i va afegir que cal fer-ho bé, cívicament i de pressa. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va recordar que des del 2012 Catalunya intenta fer un referèndum pactat sense èxit i va afegir que a casa nostra, els republicans estan invertint la major part de les hores del dia a obtenir un acord per formar govern, assegurant que hi deixaran la pell.
El candidat penedesenc, el regidor de Sant Sadurní, Toni Sisternas, va ser l’encarregat d’obrir l’acte que va acabar cap a tres quarts de 9 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: