Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha augmentat un 22% el pressupost destinat a lluitar contra la violència envers les dones

Aquesta setmana s’han presentat els actes amb els quals Vilafranca commemorarà el 25N, Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

El regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, ha afirmat que la violència de gènere “és un problema d’Estat”, destacant que “hi ha més víctimes per violència masclista que per terrorisme”.
Zaballa ha apostat per construir i incrementar la xarxa de recursos per a les dones i els seus fills i en aquest sentit, ha explicat que l’ajuntament ha incrementat la dotació pressupostària un 22%, passant de 41.000 a 50.000 euros. També ha destacat que Vilafranca iniciarà la redacció del nou Pla per la Igualtat, amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona.
El regidor socialista també ha fet una crida a la societat civil.
Quant als actes del 25N, la tècnica responsable del Casal x la Igualtat i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Esther Serret, ha explicat que enguany s’ha volgut fer visibles aquells col·lectius vulnerables que també poden patir violència sexista. En aquesta línia, després de participar en uns tallers, usuaris de la Fundació Mas Albornà han redactat i llegiran el manifest elaborat per a l’acte institucional del dia 25 de novembre.
La conferència institucional, el mateix 25 de novembre, anirà a càrrec del Dr. José Antonio Larraz, director mèdic de l’Hospital Psiquiàtric Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús i les associacions Mas Albornà, La Llum del Nord, Amnistia Internacional, El Fath i el Cine Club col·laboren programant actes.
Un any més, l’Escola Municipal d’Art Arsenal ha dissenyat la imatge del 25N a Vilafranca. Del 23 al 29 de novembre es podran veure tots els treballs que els alumnes han creat a la sala d’actes de l’Escorxador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: