Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC alerta que la decisió final sobre l’intercanviador de tren condicionarà que Vilafranca tingui o no parada de regionals

Els republicans han presentat al·legacions a l’Estudi informatiu del projecte de connexió de la xarxa convencional amb la línia d’alta velocitat Madrid – Barcelona a l’entorn de l’Arboç redactat pel Ministeri de Foment.

Des d’ERC denuncien que el Ministeri hagi descartat les propostes inicials de l’Arboç i La Granada en considerar-les “no viables socioeconòmicament” i planteja que, de les alternatives presentades a l’estudi, s’opti per l’anomenat àmbit de Vilafranca, tant en sentit Barcelona com en sentit Tarragona. Això suposaria, segons expliquen des d’ERC, que la connexió es fes a l’Alt Penedès, en el tram que va de La Granada a Lavern Subirats. Segons els republicans, l’intercanviador més al sud, a l’alçada de l’Arboç, no generaria mai prou massa crítica com per establir una parada de trens regionals a la zona.

Les al·legacions estan consensuades amb els representants del partit a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. Les quatre comarques voldrien aprofitar una futura parada de trens regionals a l’àmbit de Vilafranca i la seva proximitat amb la carretera C-15 com a revulsiu per al territori, tant a nivell de transport com a nivell econòmic.

El president comarcal d’ERC al Baix Penedès no ha pogut ser present a la roda de premsa que s’ha fet a Vilafranca per parlar d’aquest tema.
A les al·legacions, els republicans apunten que “la connexió que es formula de les xarxes convencional i d’alta velocitat és una oportunitat per poder oferir uns serveis ferroviaris de major qualitat que s’han de saber aprofitar i fer arribar al màxim de població possible”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: