Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern de l’estat destina més d’11 milions d’euros en inversions a l’Alt Penedès, bàsicament a la millora de l’accessibilitat d’estacions de Renfe

Tot just davant de l’estació de Vilafranca Dolors Montserrat, vicepresidenta tercera del Congrés, ha explicat les inversions que té pressupostades l’estat a l’Alt Penedès i que se centren de manera molt important en la millora de l’accessibilitat de diverses estacions de la R-4 al seu pas per la comarca.

Acompanyada del director general d’Arquitectura, Habitatge i Sol, Juan Van-Halen, Montserrat ha remarcat que hi ha una previsió d’inversió global en els propers mesos d’11 milions i mig d’euros en diferents projectes que o bé estan licitats, o en procés de licitació.
Els més nombrosos i importants, segons Montserrat, estan relacionats amb la política social i de millora de l’accessibilitat a les estacions i trens de rodalies per a persones amb dificultats de mobilitat.

Abans de final d’any començarien els treballs a l’estació de Sant Sadurní, valorats en 1’4 milions d’euros i que ja estan adjudicats; també es preveuen 1’5 milions d’euros a l’estació de Lavern-Subirats en procés de licitació; als Monjos on ja s’ha fet el tancament de l’estació, la resta d’obres en procés de licitació estan valorades en 2’6 milions d’euros; i l’estació de Vilafranca amb el projecte redactat contempla 727.000 euros i ha de començar-se a licitar en breu.

A banda hi hauria uns 2 milions d’euros que es destinarien a les estacions de Gelida i la Granada, on encara s’estan redactant els projectes. Serien prop de 9 milions d’euros en inversions en millores a les estacions.
Caldria sumar-hi també dues rotondes a la N-340, cada una amb un pressupost d’1’5 milions d’euros i que s’han fet d’acord amb els ajuntaments corresponents. Una estaria situada a l’alçada dels trencalls que van cap a Sant Sadurní i Sant Pau d’Ordal; i l’altra a Avinyonet.
En al seva estada a la comarca, Montserrat i Van-Halen aprofitaven també per acostar-se al municipi de Pontons on hi ha prevista una inversió de 337.000 euros per a la rehabilitació i millora en l’accessibilitat del centre cultural, amb la instal·lació d’un ascensor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: