Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 400 alcaldes, entre els quals el de Vilafranca, han acompanyat Artur Mas davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Entre els alcaldes que han acompanyat Mas hi havia l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que també l’octubre de l’any passat va ser al Palau de la Generalitat donant suport a la consulta.

Tal i com va passar ara fa un any, el 4 d’octubre del 2014, quan la gran majoria d’alcaldes de Catalunya van escenificar el seu suport a la consulta del 9 de novembre en un acte celebrat a les escales de Palau de la Generalitat, avui el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha arribat a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acompanyat de 400 alcaldes, els membres del govern i uns 3.000 ciutadans que l’esperaven al passeig Lluís Companys, amb crits d’independència. Els alcaldes portaven la vara d’alcalde, símbol identificatiu del poder municipal. Els alcaldes s’han citat a dos quarts de nou del matí a les portes del Parlament, des d’on han sortit cap a la seu del tribunal.
El president en funcions només ha respost a les preguntes del jutge davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la querella del 9-N i ha assumit tota la responsabilitat en el disseny de l’organització del procés participatiu, però no en l’execució de la consulta.
La Fiscalia l’acusa dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions, i comporten penes d’inhabilitació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: