Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou tanatori de Vilafranca s’haurà de construir en un espai que no estigui pendent de planificació

L’equip de govern portava a aprovació del Ple aquest dimarts al vespre la modificació puntual del POUM per admetre l’ús de tanatori.

En un Ple anterior ja s’havia iniciat el tràmit, donant pas a l’exposició pública, període en el qual es van presentar al.legacions per part de l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira, i dels grups d’ERC i VeC i de l’empresa Serveis Funeraris del Penedès . El govern ha estimat algunes al.legacions i n’ha rebutjat d’altres.
El tinent d’alcalde, Francisco Romero, va defensar la proposta tot i recordant que l’objectiu és afavorir la lliure competència, perquè amb la planificació actual només es podia oferir el servei de tanatori al costat del cementiri. Els dubtes es generaven en relació a la possible ubicació a la zona del carrer del Comerç´. En el període d’exposició pública el govern ha afegit el requeriment que per l’adjudicació es demani la clau 5, sistema d’equipaments, el que comporta que el planejament ha d’estar realitzat.
Romero va explicar que el govern vol desenvolupar el planejament del Pla especial del carrer del Comerç.
El regidor del PP, Josep Ramon, es va mostrar favorable a la proposta, entenent que ofereix totes les garanties i remarcant les perspectives de desenvolupament que oferirà el Pla especial del carrer del Comerç.
En canvi la resta de l’oposició es van posicionar contraris a la proposta. En nom de VeC, Ramon Arnabat, inicialment va anunciar l’abstenció perquè s’havien recollit algunes de les seves al.legacions, però va lamentar que no s’ataquin els problemes de fons i se surti per la tangent per part del govern. Entre d’altres va apuntar la necessitat de pensar millor la ubicació d’un nou tanatori.
Per part d’ERC, Mònica Hill, va recordar que un equipament com el tanatori és incompatible amb una concessió provisional, i va apostar per la gestió pública d’un servei com aquest per aconseguir preus justos. Hill va demanar que es deixés el punt sobre la taula.
I per part de la CUP, Marcel Martínez, va criticar també les formes en aquest procés. Va apuntar que semblava una modificació del POUM a la carta per poder encaixar una proposta d’una empresa.
Desprès del debat VeC va anunciar també el seu vot en contra. L’alcalde, Pere Regull, va recordar que amb la proposta que es planteja per ubicar-hi un tanatori caldrà prèviament el requeriment d’equipament, i per tan caldrà que primer passi pel Ple la planificació urbanística. En aquest sentit va donar pas a la votació.
Al final l’acord es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC i PP i els vots en contra de CUP, ERC i VeC.
D’altra banda el Ple també va aprovar les bases de subvencions a empreses que contractin persones en el marc del projecte ADAPT Penedès.
També es van debatre diverses mocions. Entre d’altres una demanant un estudi de l’impacte del mal funcionament de rodalies que presentava VeC i es va aprovar per unanimitat. ERC en presentava una demanant que es declari persona non grata al rei Felip VI, moció que va ser rebutjada pel govern i el PP. En canvi sí que es va aprovar una altra moció d’ERC que proposa l’abandó del glifosat i tots els herbicides de la jardineria municipal.
L’última moció es va va debatre la proposava la CUP , en suport a la ILP per una llei del sistema educatiu de Catalunya. En aquest cas el govern la va rebutjar tot i recordant que la Llei Catalana d’Educació va ser fruit d’un gran consens en el Parlament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: