Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 300 veïns i veïnes de l’Espirall es manifesten exigint més seguretat al barri

Uns 300 veïns i veïnes del barri de l’Espirall de Vilafranca es van concentrar ahir dimecres al vespre per exigir més seguretat a la zona en un context general d’inseguretat creixent a Catalunya.

La jornada va comptar amb representants de l’associació de veïns, també veïnat a nivell particular i també polítics, que van donar suport a les reivindicacions.

«Demanem més seguretat als carrers, l’increment de places de policia local, que torni el policia de barri i una coordinació de policia local i mossos d’esquadra». Amb aquestes paraules començava el manifest llegit per l’associació de veïns i de veïnes del barri de l’Espirall en la concentració duta a terme ahir dimecres al vespre per exigir més seguretat al barri en un context general d’inseguretat creixent a Catalunya. Ens ho explica el president de l’associació, Antonio Díaz

Díaz comentava també que feia 40 anys que el barri no sortia al carrer i que els motius són gairebé els mateixos que aleshores i lamentava que tothom, policia inclosa, diu, sàpiga qui són els delinqüents i no es pugui fer res perquè es quedin a presó.

La Marina és veïna del barri, té dos fills i assegurava que la policia no fa res per evitar la inseguretat. També demana més valentia als veïns i veïnes per denunciar la situació

Un altre veí del barri, Jordi Fandos, reconeix que sense un canvi de lleis la policia no pot solucionar la situació perquè els delinqüents surten de la comissaria a les poques hores d’entrar, però també demana que la policia intervingui més sobretot en les zones on se sap que hi ha un problema, com ara bars o pisos conflictius. Assegura que se senten impotents i rabiosos.

Finalment un altre veí, Antonio Alsina, lamenta que hagi tornat la delinqüència i incivisme preocupant al barri.

Els veïns, a banda de més policia, també demanen a la regidoria de serveis socials posar en marxa equips tècnics per recollir les possibles mancances que poden patir algunes persones que són al carrer i poden necessitar un suport per millorar la seva situació.

Tal com hem apuntat anteriorment, la concentració a l’Espirall també va comptar amb el suport dels partits polítics que formen part de l’Ajuntament de Vilafranca, de qui també hem recollit les seves opinions sobre la situació. El govern ha explicat que posarà més càmeres de vigilància i que també incrementarà la presència policial.

La concentració convocada per l’associació de veïns i veïnes de l’Espirall va tenir com a protagonistes, a més del veïnat, els polítics de l’Ajuntament que van voler manifestar el seu suport. L’alcalde Pere Regull, per exemple, va donar explicacions enmig d’una rotllana veïnal, assegurant que el govern està al seu costat i que el que s’ha de fer és exigir més lleis per poder mantenir a presó als delinqüents i que aquests no surtin al cap de poques hores de nou al carrer.
L’alcalde va anunciar també la propera instal.lació de càmeres de vigilància tant al barri de l’Espirall com en diversos punts conflictius d’altres zones i un proper increment del nombre d’efectius de la Policia, tot i que va reconèixer que no arreglarà el problema d’arrel perquè no poden posar un policia a cada carrer.

El regidor de seguretat ciutadana, Joan Manel Montfort, tampoc es va voler perdre la concentració, apuntant que no serveix com a excusa dir que la inseguretat ha crescut a tot arreu, que no es volen amagar i que cal trobar solucions. Joan Manel Montfort

Per la seva banda, el portaveu del PSC Francisco Romero, apuntava que calia treballar millores en els àmbits en els quals l’ajuntament no tenia competència però sobretot reclamava incrementar la plantilla de la policia i una nova caserna. Tot i formar part del govern, assegurava que la decisió l’ha de prendre l’alcalde

Per la seva banda, des d’ERC Pere Sàbat apuntava que calia recuperar la policia de barri però que les solucions no són només policials

Per part de l’assemblea de la CUP, Muntsa González comentava que les solucions són més complexes i no passen per només posar més policia sinó que calen polítiques assistencials.

Des de Ciutadans, Eladio García parlava de la importància de recuperar la policia de barri i també de fer més polítiques socials.

Des de Vilafranca en Comú no van ser presents a la concentració però han fet públic un comunicat en el qual parlen d’«hipocresia del govern» en situar-se al «capdavant d’una pancarta demanant seguretat a un barri com si ells no en fossin corresponsables».

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca entenia la indignació del veïnat i demanava un canvi de les lleis de forma immediata i donava algunes dades sobre els delinqüents a Vilafranca

Regull també va apuntar als veïns que si feien una manifestació davant dels jutjats per reclamar més justícia i unes lleis més dures, ell seria el primer en també acompanyar-los.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: