Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un vi negre de Sumarroca obté l’únic or de la DO Penedès en els Premis Vinari 2015

Un vi negre de Sumarroca obté l’únic or de la DO Penedès en els Premis Vinari 2015

L’Auditori de Vilafranca va acollir divendres a la nit l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Vinari que guardonen els millors vins catalans, 166 en total, i la trajectòria d’una personalitat del món del vi, que enguany ha estat el manresà Ramon Roqueta Roqueta.

El Gran Vinari d’Or que distingeix el millor vi català és un negre jove de la Conca de Barberà, el Vermell de Peguera 2013. El seu artífex, Xavier Nogué del celler Clos de Peguera, es mostrava sorprès perquè just han tret la primera anyada al mercat i ens explicava que és un “vi vermell”.
Enguany només dues DO, Priorat i Empordà, tenen dues medalles d’or i la resta de Vinari d’Or es reparteixen pel país d’un en un.
El vi Sumarroca Bòria 2011 ha obtingut l’únic or de la DO Penedès en la categoria de negres de criança, així com el Vinari d’Or Especial de la DO. I el Penedès també obté una única plata que s’endú el Gramona Sauvignon Blanc 2014, que també obté el Vinari de Plata Especial de la DO.
La DO Cava suma 4 dels Vinaris d’Or reservats a vins escumosos que obtenen Grau Dòria Brut 2013 entre els escumosos joves, el Marta Passió Reserva 2012 de les caves Canals Canals en la categoria d’escumosos rosats, el Guillem Carol Reserva Millenium 2006 dels cellers Carol Vallès en la categoria d’escumosos Antigues Reserves i el Rimarts Brut Nature Gran Reserva 2011 per als escumosos Gran Reserva.
Ricard Martínez de les caves Rimarts de Sant Sadurní explicava, després de
rebre el guardó, que suposa un gran reconeixement perquè són una cava molt petita.
En 11 de les 12 categories del concurs s’han lliurat els Premis Vinari Especials a la Producció Ecològica i en vins tranquils només la DO Penedès ha acumulat dos guardons que han estat per al Gramona Sauvignon Blanc 2014 i per al Mas Comtal Cuveé Prestige Joan Milà 2011.
La gala va estar presidida per el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que va destacar l’encert que se celebrés a Vilafranca.
Més de 800 referències de 12 denominacions d’origen han participat als Vinari 2015, destacant que sis dels dotze vins guardonats amb Or estan elaborats amb garnatxa, ja sigui blanca, negra o roja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: