Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un arqueòleg i un periodista aborden el nus del conflicte sirià, a Vilafranca

Convidats per Amnistia Internacional i el Casal Popular, que d’aquesta manera reprèn el cicle Veus del món, l’arqueòleg gelidenc Josep Anfruns i el periodista Agus Morales van explicar ahir les seves experiències personals en una xerrada-debat emmarcada en el Solidaritats 2015.

Agus Morales és un periodista independent que ha cobert per a diversos mitjans els diferents conflictes que hi ha hagut a la zona, des de l’Afganistan i el Pakistan a Síria.
Morales, que acaba de cobrir la ruta que fan els refugiats des de Turquia, torna colpit i impressionat. El periodista explica que en realitat es tracta de distàncies curtes però que sobre el terreny hi ha molts obstacles i perills que són evitables, sobretot a Europa.
Agus Morales critica la resposta que està donant Europa, tan descoordinada, i explica que la solidaritat està brillant per la seva absència.
L’altre ponent és el regidor gelidenc i arqueòleg Josep Anfruns, que va treballar prop de 25 anys en excavacions sirianes.
Anfruns, que es declara enamoradíssim de Síria i de la seva gent, explica que es tracta d’una “guerra importada” i creu que la única solució és política.
Anfruns també explica que els refugiats sirians que arriben a Europa són la classe mitjana del país, perquè les famílies amb pocs recursos no poden pagar el preu que demanen les màfies per creuar el Mediterrani.
Al debat, celebrat ahir al Casal Popular, també hi havia de participar una refugiada bosniana que a causa de la grip no va poder ser-hi finalment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: