Dimecres, 21 d'Agost de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torres crea un celler de microvinificacions per estudiar les varietats ancestrals recuperades, i fer investigació relacionada amb el canvi climàtic

L’estrena d’aquest celler de microvinificacions és una de les principals novetats de la verema d’enguany a Torres. Ubicat a Pacs, permetrà aprofundir en la tasca d’investigació centrada en l’estudi de les varietats ancestrals recuperades, en la millora de la qualitat i dels processos de vinificació i en el desenvolupament de vins d’edicions molt limitades.

Amb 370 m2 repartits en dues sales, el celler està equipat amb l’última tecnologia per fer vinificacions en petits volums, des de 5 fins a 1.000 litres. Replica les condicions de cellers de dimensions més grans però resulta més còmode a l’hora de realitzar tot tipus de proves i assajos vinícoles. El celler està preparat també per a l’entrada del raïm i compta amb diverses premses petites i una línia d’embotellat.

Com explica la directora de Recerca i Desenvolupament de Torres, Mireia Torres, es tracta de poder tenir un espai en condicions per poder fer les més de 250 microvinificacions que ja feien cada verema.

 

Un equip format per entre 3 i 7 professionals segons l’època de l’any centralitzaran, en aquest nou celler, els projectes d’investigació que la companyia realitza des de fa dues dècades. Les principals línies d’investigació són l’adaptació de la vinya al canvi climàtic, així com la millora en els mètodes d’anàlisi i en el procés d’estabilització i conservació del vi.

Mireia Torres destaca també els treballs relacionats amb la recuperació de varietats de raïm ancestrals, i l’aïllament i caracterització dels llevats autòctons.

 

El nou celler de microvinificacions, que ha rebut una ajuda per a la innovació de l’Organització Comuna de Mercats per a la seva construcció, respon a la vocació d’excel·lència dels Cellers Torres i a la seva clara aposta en R+D+i, desenvolupant projectes d’investigació en l’àmbit de l’enologia i la viticultura i invertint cada any més d’un milió d’euros.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

04:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
05:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
05:30
Vilafranca, punt de trobada
Debats d'interès social

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: