Diumenge, 26 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 25a roda de teatre de l’Alt Penedès programa 23 representacions en 18 escenaris de la comarca

Representants de la coordinadora de Grups Amateur de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP), acompanyats pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i conseller comarcal Raimon Gusi, han presentat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal la 25 roda de Teatre de l’Alt Penedès. La GATAP ha programat d’octubre a març 23 representacions de 12 grups de teatre que es mouran per 18 escenaris de la comarca, dos dels quals al mateix municipi, Santa Margarida i els Monjos.

La programació és heterogènia i hi ha des de comèdies fins a obres contemporànies, clàssics, creacions pròpies o monòlegs. Des de la GATAP reconeixen que és difícil sortir del gènere de la comèdia i que, tant els mateixos grups de teatre, com els programadors dels municipis i el públic haurien de fer un canvi de mentalitat en aquest sentit.

La roda de teatre incorpora grups nous amb gent molt jove, com els Pa amb xocolata de Torrelles, amb un elenc que té entre 16 i 20 anys. Una de les màximes preocupacions de la GATAP era la falta de relleu generacional, però l’aparició de grups com el de Torrelles els dóna bones sensacions.

La roda arrenca aquest diumenge a les set de la tarda a la Societat La Torre de Les Gunyoles amb l’obra Arriba el senyor president, precisament de la companyia Pa amb xocolata. La cloenda tindrà lloc el 20 de març al teatre municipal Cal Bolet de Vilafranca amb L’aposta o Almenys no és Nadal del Taller d’Assaig Teatre.
Després de 25 anys, la Roda és “un referent en la programació teatral del Penedès i són molts els ajuntaments, entitats, casals i ateneus que compten amb els grups amateur de teatre per elaborar la seva programació cultural”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: