Divendres, 27 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El somni català, de Josep Maria Forn, arriba aquest dissabte a la Sala Zazie

Cine Club Vilafranca ha programat la projecció del documental ficcionat de Josep Maria Forn ‘El somni català’. La pel·lícula es va estrenar a mitjans del mes passat i ara arriba a la Sala Zazie en una sessió única dissabte a les cinc de la tarda.

El cineasta barceloní resident a l’Alt Penedès ha afrontat aquest projecte com un pas més a la contribució de les seves darreres pel·lícules ‘El Coronel Macià’ i ‘Companys: procés a Catalunya’. En el cas d’ ‘El somni català’, Forn es mulla respecte el procés sobiranista i articula tota la pel·lícula al voltant d’una poesia de Ventura Gassol.

El resultat és un film heterodox que barreja documental i ficció i que treu a la llum documents insòlits, com una declaració de Primo de Rivera.

La història està narrada de forma cronològica. Arrenca l’any 1904 amb una trobada entre Cambó i el rei Alfons XIII a l’Ajuntament de Barcelona i acaba amb la manifestació multitudinària de l’11 de setembre del 2014, tot repassant els principals fets que han marcat la història de Catalunya.
Forn reconeix que el projecte ha estat molt complicat econòmicament però també afirma que li ha resultat molt plaent a nivell personal.

El director assistirà a la sessió de Cine Club d’aquest dissabte a la tarda a la Zazie i participarà en un col·loqui posterior a la projecció de la pel·lícula.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: