Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Llum del Nord està duent a terme una campanya de sensibilització sobre la festa del sacrifici

Aquest dijous, els musulmans celebren la festa del sacrifici, també coneguda com la festa del xai. Amb la voluntat de millorar la convivència entre el col·lectiu musulmà i la resta de la societat a Vilafranca, l’associació La Llum del Nord està duent a terme una campanya de sensibilització al respecte.

La campanya es basa en un cartell que, sota el lema “Celebrem la festa del sacrifici amb salut i seguretat”, dóna consells bàsics, com que el sacrifici del xai s’ha de fer en un escorxador i mai a les cases ni a zones de la perifèria, que s’ha de respectar el descans dels veïns mentre duri la festa i que s’ha de vigilar que l’espai per cuinar la carn sigui l’adequat i no hi hagi risc d’incendi ni de patir cremades.

El cartell està il·lustrat amb dibuixos explicatius i protagonitzat per dos nens catalans d’origen marroquí, el Sami i la Sakina.
Els cartells s’han col·locat a edificis on hi ha veïns marroquins i a equipaments públics.

La campanya persegueix un altre objectiu: donar a conèixer la festa gran dels musulmans a la resta de vilafranquins.

La festa del sacrifici és, per als musulmans, una de les celebracions més importants del calendari i s’entén com a espai de trobada de la família, però també és símbol de solidaritat amb les persones de l’entorn que més ho necessiten. La celebració és aquest dijous 24 però es pot allargar durant els dies següents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: