Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra Republicana i la CUP dels Monjos no participaran als actes de la Diada organitzats per l’Ajuntament

“Poble Actiu-CUP” i ERC, de Santa Margarida i els Monjos, no assistiran a l’“Acte de Commemoració Institucional de la Diada Nacional de Catalunya”, que organitza l’Ajuntament al Castell de Penyafort el proper dijous 10 de Setembre.

CUP i ERC denuncien que l’esdeveniment ha estat promogut i impulsat exclusivament pel grup del PSC, malgrat es digui que l’Ajuntament ho fa democràticament, i es vulgui etiquetar l’acte com a “institucional”. En un comunicat tramès per Esquerra s’apunta que els regidors de la CUP, ERC i CDC també son Ajuntament i no se’ls ha fet partícips, ni se’ls ha consultat la seva organització.
La celebració, organitzada pel PSC amb finançament municipal, és un acte que no té cap connotació ni símbol Nacional, ni fa referència a la Diada Nacional de Catalunya, ni a l’11 de Setembre, ni als fets històrics que reivindica. Entenen, doncs, que no se li dóna la rellevància que la Diada Nacional es mereix, encabint-lo en el cicle de “Musica als Castells”, difuminant així el seu contingut polític i emmascarant-lo com un esdeveniment cultural convencional.
Degut al menyspreu a les seves formacions polítiques, en no convidar-los a participar de l’organització d’aquesta festa, els grups municipals de “Poble Actiu-CUP” i “ERC” de Santa Margarida i els Monjos manifesten la seva oposició a aquesta manera imperativa i tan poc participativa de fer política i s’abstenen de participar a aquest acte partidista.
Alhora, donen suport als actes públics organitzats per l’ANC de Santa Margarida i els Monjos, i conviden a assistir a la Marxa de Torxes per la Independència que des de la Ràpita i Els Monjos anirà fins Vilafranca per participar a la Marxa de Torxes vilafranquina. CUP i ERC de Santa Margarida i els Monjos conviden a tots els veïns del Municipi a viure l’esperit de la Diada Nacional de Catalunya, guarnint amb senyeres estelades les finestres i balcons, i manifestar-se el dia 11 a la Meridiana de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: