Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cinquanta per cent de militants de d’Unió a l’Alt Penedès s’han passat a Demòcrates de Catalunya

Aquest dijous al vespre la sala d’actes de l’Agrícol de Vilafranca acollia la presentació de Demòcrates de Catalunya a l’Alt Penedès.

L’acte comptava amb la presència de l’impulsor d’aquesta nova proposta política, Antoni Castellà, que alhora és candidat de Junts pel Sí. Castellà estava acompanya a la taula per dos exregidors d’Unió a Vilafranca, la Maria Josep Tuyà i el Sebastià Jané.
Desprès de la negativa de la direcció d’Unió Democràtica a sumar-se a la proposta plebiscitària i independentista de Convergència, s’ha produït una escissió que mica en mica es va fent pública arreu de les comarques catalanes. En aquesta ocasió ha tocat el torn de l’Alt Penedès, on aproximadament un 50% de la militància s’ha sumat a la nova proposta.

Per la seva banda Antoni Castellà es mostrava molt content d’haver pogut fer un acte com aquest a Vilafranca perquè , com recordava, tot i que ell és nascut a Barcelona té moltes arrels al Penedès i de fet en els seus inicis d’activitat política en va ser el diputat. Castellà creu que la decisió de la direcció d’Unió no responia al sentiment de la militància i d’alguna manera considera que Demòcrates de Catalunya respon als valors fundacionals d’Unió.

Castellà explica a l’Alt Penedès hi havia uns 90 militants d’Unió i d’aquests la meitat aproximadament han deixat el partit per passar-se a Demòcrates. També ha volgut assenyalar que han estat persones molt actives.

Així, doncs, entre els presents es podien veure cares d’exmilitants d’Unió, com ara l’exregidor vilafranquí doctor Vàzquez. Entre els propòsits inicials de Demòcrates hi ha el de donar suport a la candidatura de Junts pel Sí a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: