Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Estival ha tancat la seva primera edició amb bones sensacions entre els músics i el públic fidel

La Capitalitat Cultural de Vilafranca 2015 tenia una de les seves cites estrella aquest cap de setmana amb la celebració del festival de música d’estiu Estival. De divendres fins ahir a la nit, les places de Jaume I i de l’Oli han vist passar alguns dels principals noms de l’escena de la música catalana contemporània.

Pau Vallvé tancava el festival amb molts dels temes del seu darrer disc, un àlbum en què parla de les relacions entre dues persones, ja siguin d’amor, d’amistat, de feina, de família… Un brindis musical que va presentar en solitari, un format explosiu però alhora delicat. Abans tocaven The Gramophone All Stars Big Band, amb la seva recerca del punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans; i el cantautor inclassificable Roger Mas en una de les darreres oportunitats per veure’l sobre un escenari, acompanyat per altres músics abans que es tanqui a treballar en noves cançons. Mas parlava així del concert que acabava d’oferir a Vilafranca.

Roger Mas actuarà a l’Alt Penedès abans de l’aturada dels concerts. Serà a Gelida a finals d’aquest mes en el marc del Gelidarts i en format elèctric.

L’Estival va tenir un dels plats forts dissabte a la nit amb l’actuació de la Fundación Tony Manero. Com sempre, van desprendre energia pura amb els temes disco funk més salvatge. El baixista, Delicioso Smith, recordava que estan a punt de fer vint anys.

Dissabte també van actuar el dj Txarly Brown i el duet format per Carles Belda i Marc Serrats.
El primer dia de festival, l’encarregat d’obrir el foc era Sanjosex, que va oferir un concert de luxe amb temes del seu darrer disc però amb molts altres dels seus primers treballs. La pluja va obligar a començar el concert més tard i a fer una aturada al mig de l’actuació, però l’ambient es va mantenir i el nivell musical, també. Carles Sanjosé parlava de l’entorn en el qual van oferir el concert.

Dissabte també va tocar una formació de moda, els Astrio, demostrant tota la seva versatilitat.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: