Dissabte, 23 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La colla Vella dels Xiquets de Valls obrirà la Diada de Sant Fèlix i els Verds tancaran ronda

Amb la presència dels Administradors de 2015 i de representants de les colles castelleres, es va fer aquest dimarts al vespre a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca, el sorteig de l’ordre d’actuació de les diades de la propera festa major.

L’administrador i casteller, David Tudela, va ser l’encarregat d’iniciar la sessió amb el capítol d’agraïments. És la tercera ocasió que s’organitza el sorteig com un acte obert al públic i des del primer dia ha estat conduit pel cronista casteller de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, Pep Ribes. El sorteig s’escull mitjançant un casteller convidat que fa de mà innocent. En aquesta ocasió va ser Fernando Aguilar, Nando, anxaneta del primer 5 de vuit dels Castellers de Vilafranca, assolit l’any 1985. En una urna hi havia petits mocadors amb els noms de les colles i en una altra petites faixes amb el número que dona dret a escollir.
El primer en poder triar va ser el cap de colla de la Joves, Jaume Galofré, que va decidir actuar segons. El segon en poder escollir va ser el cap de colla de la Vella de Valls, Manel Urbano, que desprès d’uns segons dubitatiu, va triar obrir la diada. El cap de colla dels Minyons, Guillem Comas, ves escollir ser els tercers, i el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Pere Almirall, es va haver de conformar en tancar ronda.
Jaume Galofré va explicar que a la Colla Jove sempre els agrada sortir segons a les diades. Manel Urbano va reconèixer que el sorteig i la decisió de la Jove l’havien fet dubtar uns instants, però va decidir obrir la diada perquè és un any que la Vella té les condicions per anar marcant el ritme.

Guillem Comas reconeixia que la voluntat dels Minyons era ser primers o segons en actuar, però es va haver de conformar amb la tercera posició i
Pere Almirall recordava que algun Sant Fèlix els Verds ja havien estat quarts i que la colla té una previsió de castells que s’han de fer, obrint o tancant la diada.
El conductor de l’acte, Pep Ribes, els va demanar també per les previsions de cara a Sant Fèlix.
El cap de colla de la Vella va ser poc explícit en un primer moment, però Ribes va insistir demanant quin tan per cent de possibilitats hi ha de que portin el 3 de 10 a Vilafranca i la resposta va ser una mica més clara.

Pere Almirall no va aclarir concretament els castells que portaran a plaça però va donar pistes prou indicatives, pensant amb quatre gamma extra d’alt nivell.

Jaume Galofré sense voler avançar res en particular va deixar entreveure que pensen en el 5 de 9 i la torre de 9.

Potser el que va donar menys pistes sobre què portaran el dia 30 a plaça va ser el cap de colla dels Minyons, que recordava que tot just ara han tornat a la feina desprès de vacances.

Pel que fa a les diades castelleres dels dies 29 i 31 d’agost, l’ordre que ha resultat del sorteig és el següent. El dia 29 d’agost obriran els Xicots de Vilafranca, seguits dels Castellers de Vilafranca i la Jove de Vilafranca. Cal recordar que la primera ronda del dia 29 serà conjunta. Pel que fa al dia 31 d’agost, es va produir una de les anècdotes de la jornada perquè el sorteig va voler que es repetís l’ordre, amb Xicots de Vilafranca, Verds i Jove de Vilafranca. La cap de colla dels Xicots, Aina Malloll, es mostrava satisfeta pel sorteig i assegurava sense citar-lo que el 29 d’agost tiraran el 3 de 9.

La colla Jove estava representada pel sotscap de colla, Josep Cosano, que assenyalava també les intencions per les diades de festa major, passen per castells com el 5 de 7 o el quatre de 7 amb l’agulla.

El sorteig es va viure amb molt bon ambient. Durant l’acte Pep Ribes va donar algunes referències històriques sobre la diada i es van projectar també diversos vídeos. L’acte va comptar amb la presència del regidor de cultura, Raimon Gusi i la sala era plena d’afeccionats castellers, membres de les colles locals i dels mitjans de comunicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: