Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa central del projecte Vacances en Pau ha posat de manifest a Vilafranca que les reivindicacions dels sahrauís continuen vives

La festa ha reunit unes dues mil persones a la capital de l’Alt Penedès.

Ahir a la tarda, a la zona esportiva, ja quedaven els últims vestigis de la gran festa que van viure durant tot diumenge les persones implicades en el projecte Vacances en pau de l’ACAPS Wilaia. La festa central va ser una trobada lúdica i festiva, però també reivindicativa, ara que es compleixen pràcticament 40 anys del conflicte entre el Marroc i el poble sahrauí.
La jornada va reunir a Vilafranca els 500 nens i nenes refugiats sahrauís que estan passant l’estiu a Catalunya i les seves famílies al voltant d’una pila d’activitats.

Des de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès recorden els motius pels quals es fan les colònies d’estiu del projecte Vacances en Pau, començant per treure els infants dels campaments en l’època de màxima calor.

A Vilafranca, la festa dels infants sahrauís ha estat tot un èxit gràcies a la implicació de tots els participants i dels col·lectius i entitats que han aportat el seu gra de sorra organitzant alguna de les activitats.

El Hali i el Nagi, dos dels infants que passen l’estiu amb famílies penedesenques, ens explicaven les seves sensacions just després que acabés la festa.

Vacances en pau està organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i famílies de tot l’estat, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: