Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’envelliment actiu ha estat l’eix clau de la 19ena setmana de la gent gran

La Festa de la Gent Gran de dissabte, que feia tres anys que no se celebrava per culpa de la pandèmia, va aplegar gairebé 600 persones majors de 75 anys

Ahir diumenge es va cloure amb una arrossada intergeneracional la 19ena Setmana de la Gent Gran, que feia tres anys que no se celebrava amb total normalitat per culpa de la pandèmia de la Covid-19. I és que l’any passat es van recuperar alguns dels actes, però no es van fer els més multitudinaris per precaució.

El pregó de Carme Via va donar el tret de sortida a la setmana dedicada a la gent gran, durant la qual també es va dur a terme una exhibició de balls en línia, una obra de teatre a Cal Bolet o també una caminada, entre altres activitats. La Festa de la Gent Gran, l’homenatge a les parelles que celebren les seves Noces d’Or i també una arrosada intergeneracional van cloure durant el cap de setmana els actes en dues jornades que feia tres anys que no se celebraven per culpa de la pandèmia de la Covid-19. El regidor de la gent gran, Ramon Zaballa, explicava com els més grans van patir doblement la pandèmia.

Per Zaballa haver passat la pandèmia ha fet que ara la gran majoria de gent gran tingui més ganes de sortir i de fer activitats i prova d’això és que en la celebració de la festa de la gent gran es van aplegar gairebé 600 persones majors de 75 anys i 23 parelles van celebrar les Noces d’Or en un ambient absolutament festiu. Francesc Sáez és tècnic de la regidoria de drets socials en l’àmbit de la gent gran.

La Maria Teresa Vidal és una de les persones que celebrava els 50 anys de casats i destacava com era de complicat arribar-hi.

L’arrossada intergeneracional també va omplir de gom a gom el pavelló firal i molta de la gent gran que hi assistia recordava els anys tan durs que han passat per culpa de la pandèmia.

Claudi Roca és bastant pessimista amb el futur que els espera a la gent jove sobretot per temes laborals. En aquest sentit Mercedes Resino apunta que el que pot fer la gent gran per ajudar és cuidar de fills i nets

Resino apunta com la pandèmia l’ha afectat molt personalment i que tot i que intenta fer la vida el més normal possible encara ara es posa la mascareta en determinades circumstàncies per por a contagiar-se.

Amb una desena d’activitats, la setmana de la gent gran ha suposat fer la cloenda d’un curs en què els Casals de Gent Gran han posat en marxa una àmplia oferta d’activitats formatives, culturals i també de creixement personal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: