Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La commemoració del 28J a Vilafranca vol mantenir el to reivindicatiu i de lluita

El Casal Popular acollia divendres 3 de juliol una xerrada i la projecció d’un documental per tal de commemorar el 28J, el dia per l’Alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual, Trans i Intersexual.

Amb la participació de l’activista Santi Bonnin, la sessió es va iniciar amb la projecció del documental “La rebel·lió de Stonewall”, que es considera va ser el punt de sortida del moviment més reivindicatiu del moviment gai i lèsbic i que es van produir el 28 de juny de 1969 Per aquest motiu la jornada planteja d’on ve el moviment, i cap a on va. Bonnin explica que s’ha fet molta feina en aquests anys, però que cal mantenir l’esperit combatiu i reivindicatiu.

Bonnin també comentava què evidentment en aquests darrers anys s’ha avançat a nivell legislatiu de reconeixement de drets del col·lectiu; però que cal que a nivell social es mantingui les reclamacions ja que hi ha encara moltes mancances.

L’acte estava organitzat per Endavant i el Casal Popular de Vilafranca, i després de la projecció del documental es va obrir un torn de participació dels assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: