Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots estan eufòrics després de dues tripletes de vuit i ja pensen en el pilar de sis

Els vilafranquins es van apuntar aquest dissabte la seva tripleta més matinera a Valls, a la diada de “les vivendes” de la Colla Vella. Però, a més, ahir a la tarda van repetir actuació a Sant Vicenç dels Horts.

Els vermells van arribar a Valls amb la torre de vuit amb folre en ment. Van començar l’actuació amb un 3 de 8 del tot consolidat, apuntant ja cap al que seria el 3 de 9 amb folre que la colla té més present que mai i que sembla segur que provaran per festa major de Vilafranca. En segona ronda, encaraven la primera torre de vuit amb folre de la temporada, que es va mostrar força segura. Era la torre més matinera dels de la camisa vermella. Els Xicots van completar l’actuació amb un 4 de 8 segur i sense complicacions per acabar amb un vano de 5. I després de la fita de dissabte, els vilafranquins van seguir rodant els seus castells aquest diumenge al matí a la festa major de Salt. Allà van completar el 3 i el 4 de 8, la torre de 7 i el pilar de 5. Però, a la tarda, tenien una nova cita a la festa major de Sant Vicenç dels Horts per signar una nova tripleta de vuit, la segona en menys de 24 hores.
La cap de colla Aina Mallol explicava aquest matí que estaven convençuts de portar la torre de vuit a Valls i que les bones sensacions de l’actuació els van emplaçar a repetir la fita l’endemà.

Els vermells estan eufòrics i esperen comptar amb la màxima assistència en els propers assaigs. Després d’aquest cap de setmana tan intens, els Xicots de Vilafranca pensen ja en la diada de Màrtirs Street, que se celebrarà dissabte al vespre a la plaça de la Vall del Castell. Allà esperen poder plantar la tripleta però també encaren un repte important: el pilar de sis.

Aquesta diada castellera emblemàtica és una de les destacades en el calendari de la colla vilafranquina. Com és habitual, els Xicots actuaran al costat dels Castellers de Barcelona.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: