Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 400 professionals participen a la cimera del xarel.lo, a l’ermita de Foix

La balconada de l’ermita de Santa Maria de Foix, a Torrelles, es va convertir ahir a la tarda en un showroom a l’aire lliure en el qual 30 cellers del Penedès van donar a tastar els seus vins, caves i escumosos elaborats amb xarel.lo.

La cimera és la culminació de quatre anys de trobades, durant els quals la varietat insígnia de la DO Penedès s’ha anat obrint camí. En paraules d’Enric Soler, creador de Nun Vinya dels Taus, la cimera vol ser una reivindicació no provocativa, perquè el xarel.lo es mereix tenir una festa pròpia.
Josep Cusiné de Parés Baltà definia així la filosofia que els uneix.

Al llarg de la tarda, entre 350 i 400 professionals van pujar al santuari de Santa Maria de Foix i enmig del soroll dels grills i un vent reconfortant, que no bufava a la plana penedesenca, van tastar vins, vins dolços, caves i escumosos Clàssic Penedès elaborats amb xarel.lo.
No es tractava tant de presentar les últimes anyades, com de mostrar el potencial d’aquesta varietat, com explica Enric Soler.
Soler, creador de dos vins elaborats exclusivament amb xarel.lo, el Nun Vinya dels Taus i Improvisació, és un ferm defensor d’aquesta varietat des de fa molts anys.

Entre la trentena d’elaboradors participants a la cimera del xarel.lo hi havia cellers petits com el d’Enric Soler, Sicus, Alemany i Corrió, La Salada, Ton Rimbau o Esteve i Gibert a costat de veterans de més pes com Albet i Noya, Avgvstvs Forvm, Can Ràfols dels Caus o Nadal. També hi eren Recaredo amb Celler Credo, Can Pasqual de Gelida, Castellroig, Pardas, Finca Viladellops o Mas Candí entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: