Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Herbes Campus ha permès als assistents compartir coneixements i experiències al voltant de les herbes remeieres i l’aposta per una vida més natural

L’Herbes Campus ha permès als assistents compartir coneixements i experiències al voltant de les herbes remeieres i l’aposta per una vida més natural

L’expert en horticultura ecològica Mariano Bueno ha estat l’encarregat d’obrir la sessió inaugural divendres a la tarda de l’Herbes Campus, el nou format que en aquesta edició del 2015 han pres les jornades tècniques que es feien fins ara.

Enlloc de concentrar-se en una única jornada, l’Herbes Campus ha allargat les sessions durant tot el cap de setmana, i més incloent la programació dins dels Campus d’estiu avalats pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Després de les paraules de benvinguda de l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, va ser el torn de la xerrada que oferia un dels especialistes més reconeguts a l’estat a l’hora de parlar d’horticultura ecològica, Mariano Bueno. Explica que cal recuperar la tradició ancestral de l’aprofitament dels recursos que ofereix la natura per guarir-nos. No només les plantes remeieres més tradicionals, sinó també d’algunes aliments com ara els enciams i els tomàquets. Bueno defensa buscar els remeis en les plantes més properes que creixen al nostre entorn.

Per Bueno és important poder fer jornades com aquestes, que ajuden a intercanviar coneixements i recuperar una tradició de milions d’anys que s’havia perdut darrera la ciència i l’imperi dels químics a la medicina.

En aquests moments hi ha un redescobriment de les virtuts dels remeis naturals. I per ell és important l’ús de la planta sencera i no usar només els principis actius, que poden tenir efectes secundaris.

Bueno considera que aquesta manera d’aplicar els remeis de la medicina oficial provoca que sovint s’hagi d’acabar prenent medicaments per salvar els efectes secundaris que tenen altres medicaments.

Al llarg del cap de setmana s’han dut a terme diverses xerrades, sortides i tallers al voltant de les herbes remeieres, els seus beneficis i usos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: