Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre Internacional UNESCO del Castell de Castellet divulgarà 60 reserves de la biosfera de 14 països mediterranis

El Castell de Castellet, seu de la Fundació Abertis i centre internacional de la UNESCO, és des d’avui el punt neuràlgic de la divulgació de la xarxa de reserves de la biosfera mediterrànies, integrada en aquests moments per 60 reserves de 14 països.

El centre és la primera experiència de col·laboració entre la UNESCO i una empresa privada i té el repte de divulgar i documentar aquesta seixantena de reserves. De moment, s’han editat cinc quaderns amb la informació bàsica de les reserves del Montseny, les Terres de l’Ebre, Doñana, Menorca i Cévennes. El treball, però, ha de ser intens i constant i implicar tothom.

La divulgació és un dels objectius fonamentals, però també ho és la investigació, com explica el científic i coordinador del centre Martí Boada.

Boada recorda que les reserves de la biosfera del Mediterrani són una petita part d’una xarxa planetària molt més extensa que va més enllà de la flora, la fauna i el paisatge.

La jornada de presentació de la xarxa ha servit per iniciar la seva activitat amb una inauguració institucional i el debat Les dues ribes del Mediterrani, en el qual han participat l’oceanògrafa Josefina Castellví, el sommelier Josep Roca, el vicepresident del centre Internacional de Toledo per la Pau Shlomo Ben Ami i l’exministre d’Aigua i Irrigació de Jordània Munther Haddadin. Moderat per la periodista Ima Sanchís, el debat ha posat sobre la taula el paper del Mediterrani com a bressol de cultures, lloc de trobada entre Europa, Àfrica i Àsia i espai natural a protegir en alguns punts especialment conflictius com les costes més “urbanes” de Barcelona, Marsella i Gènova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: