Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès no ha implantat pròtesis adquirides a l’empresa Traiber S.L

Des de l’hospital de Vilafranca es vol fer públic aquest aclariment davant les preguntes que estan fent alguns usuaris, per tranquil·litzar-los.

D’altra banda el Departament de Salut ha difós un comunicat amb aclariments sobre aquest tema en el que s’explica que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, organisme estatal competent en l’autorització de la producció de pròtesis, notifica al Departament de Salut l’octubre de 2014 l’existència d’una denúncia d’una treballadora de l’empresa Traiber S.L. de Reus de possibles irregularitats en la fabricació de pròtesis implantables estèrils, per artoplàsties de maluc, genoll i columna, d’aquesta firma.
El Departament de Salut, organisme competent en la inspecció, va actuar tan bon punt va rebre aquesta comunicació. Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries es va dur a terme una inspecció a l’empresa i, al confirmar l’existència d’irregularitats, es van prendre, de manera immediata, mesures administratives, en el sentit de paralitzar i precintar l’activitat de l’empresa Traiber S.L.
El Departament es va posar en contacte amb els centres hospitalaris públics i privats de Catalunya per comunicar-los que cessessin la implantació de les pròtesis de la marca Traiber S.L. i procedissin a identificar els pacients que les portessin.
El Departament vol subratllar que les pròtesis no suposen cap risc per a la salut de les persones. I en cas que algun pacient tingui algun dubte en relació amb la pròtesis que porta implantada s’hauria d’adreçar al seu centre o equip mèdic que li va practicar la intervenció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: