Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La figura de Mossèn Trens i el seu llegat cultural centren la primera sessió del cicle Paraules al Claustre i +, que enguany se li dedica

Amb una primera ponència a càrrec de l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes tot tractant sobre el qui va qualificar com a personatge clau del Penedès contemporani, dissabte s’iniciava l’edició del 2015 de Paraules al Claustre i +, i que té la figura, la personalitat i el bagatge cultural de Mossèn Trens com a protagonista.

Entre els ponents d’aquesta primera jornada, hi havia la filòsofa Ana Gonzalez Batiste-Alentorn, estudiosa de l’obra de Juan Gris en la seva etapa espanyola que és la més desconeguda. Gris era el seu besoncle, i com què el llegat de Mossèn Trens a Vinseum inclou un retrat obra de Joan Gris, a ella li van encarregar un estudi sobre aquesta obre l’any 2010. Amb aquest motiu parlava de Trens com a amant de l’art i col·leccionista.

En relació a la figura de Mossèn Trens, li va sorprndre la seva dimensió cosmopolita.

Aquesta primera sessió va comptar també amb la participació de Josep Maria Martí Bonet, successor de Trens en la direcció del Museu Diocesà de Barcelona, l’escriptora Rosa Regàs, que va ser-me alumna, i Fontxo Blanc, professor de Llengua i Literatura Catalanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: