Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El filòleg i historiador vilafranquí Joan Solé Bordes, Premi Recercat 2015

El filòleg i historiador vilafranquí Joan Solé Bordes, Premi Recercat 2015

El professor, fundador de l’Institut d’Estudis Penedesencs i activista cultural vilafranquí Joan Solé Bordes ha rebut el Premi Recercat 2015 a la trajectòria, que lliura l’Institut Ramon Muntaner.

El jurat reconeix així la seva tasca desenvolupada des d’àmbits tan diversos com l’educació i les publicacions en revistes o llibres sobre estudis d’història de la cultura moderna i contemporània al Penedès.
Solé Bordes va rebre el guardó dissabte al migdia en el marc de Recercat, la jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana celebrada aquest cap de setmana a Vilafranca.
Per a l’historiador vilafranquí, el premi és un reconeixement a totes les persones que al llarg de gairebé 40 anys han treballat a l’Institut d’Estudis Penedesencs, molts dels quals ja no hi són i per als quals va tenir un record.

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre també ha guanyat el Premi Recercat 2015, en la categoria de centres i instituts d’estudis.
Els Premis són el plat fort del Recercat, la trobada anual de tots els centres d’estudis dels territoris de parla catalana que Vilafranca ha acollit durant aquest cap de setmana, coincidint amb la Capitalitat Cultural 2015.
Per el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, el panorama d’aquests centres d’estudis és enriquidor i en destaca la incorporació de joves llicenciats que n’asseguren la continuïtat.

L’obertura de la fira del Recercat a la plaça Jaume I, a càrrec de representants de la Generalitat, l’Institut Ramon Muntaner, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el regidor de Cultura, donava el tret de sortida dissabte al matí a la trobada anual.
Presentacions, taules rodones, exposicions, la projecció dels audiovisuals més destacats dels centres d’estudis i diverses activitats culturals han arrodonit la trobada.
Dissabte, per exemple, Toni Xuclà i Judit Nedderman oferien un recital de cançons basat en la Crònica de Ramon Muntaner a l’església de sant Francesc.

Comentaris

  1. Oriol Roca i Bolet

    La meva sincera felicitació, enhorabona, Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: