Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Maria ja disposa de capelles dedicades als 3 compatrons de Vilafranca

Amb la benedicció de la capella de sant Jocund, celebrada aquest dilluns, la Basílica de Santa Maria ja compta amb capelles dedicades als 3 compatrons de Vilafranca: sant Jocund, sant Fèlix i sant Ramon de Penyafort.

Gràcies a la campanya “Una rajola per a sant Jocund”, engegada fa un any, una capella en desús ha acollit un plafó de ceràmica popular catalana creat per Josefina Via al seu taller d’Avinyonet.

En la inauguració i benedicció de la capella, mossèn Berdoy ha destacat l’entusiasme de la comissió que ha encapçalat “Una rajola per a sant Jocund” i de tots aquells que hi han col·laborat.

Pel rector de Santa Maria, la rajola és una obra digne, que no desdiu gens, i sòbria i senzilla tal com els va demanar.

Ara, diu Mossèn Berdoy, els 3 compatrons de Vilafranca queden ben representats a Santa Maria.

 

La imatge central del plafó ceràmic mostra sant Jocund vestit de soldat romà, amb una destral i una palma com a símbol del seu martiri, i la imatge de la Vilafranca del segle XVII als seus peus.

Daniel Sancho, en nom de la comissió impulsora de la rajola per a sant Jocund, es mostrava satisfet d’haver aconseguit la seva fita.

El cant dels goigs a sant Jocund, en una nova versió de Gogistes Penedesencs estrenada fa un any, va acompanyar l’estrena pública de la nova capella.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: