Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen tres gamma extra en una gran Diada de Santa Tecla aquest diumenge a Tarragona

Els Castellers de Vilafranca han tornat a les places després de Sant Fèlix a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla. Malgrat una baixa destacada dels troncs vilafranquins, la colla desmostra un cop el seu esperit guanyador.

Just després del viatge a Menorca i amb un sol assaig, els vilafranquins han pogut completar una actuació sense caigudes i amb alguns dels castells més grans dels que s’han vist aquesta temporada. A la primera ronda, els de Cal Figarot han apostat pel 9 de 8, un castell que s’ha mostrat ferm i segur en tot moment i que s’ha pogut completar sense dificultats. A la segona ronda, arribava el primer dels plats forts de la jornada, el 4 de 9 amb folre i l’agulla, castell que els de la camisa verda ja havien descarregat a la passada diada de Sant Fèlix. Amb el primer as a la màniga, el vilafranquins han descarregat el 3 de 9 amb folre i l’agulla com a tercer castell. I a la ronda de pilars, el de 8 folrat i emmanillat els ha servir per posar el punt i final a una de les millors diades del que portem de temporada. En el seu conjunt la diada tarragonina ha estat molt remarcable. La Jove de Tarragona obria amb el 3 de 9 amb folre descarregat, ha tornat a descarregar el 5 de 9 amb folre, a la segona ronda, i com a tercer castell la torre de 9 amb folre i manilles, que s’ha quedat en carregada, i per acabar el pilar de set. La Vella de Valls també ha petjat l’accelerador. En primera ronda el 3 de 9 amb folre descarregat i desprès ha portat a plaça dos gamma extra.   El quatre de 9 amb l’agulla descarregat a segona ronda, el 9 de 8 a tercera ronda i  per tancar el pilar de 8 amb folre i manilles carregat. I els Xiquets de Tarragona també han anat a màxims. Primer descarregant el 3 de 9 amb folre, desprès amb la torre de 9 amb folre i manilles, carregada, i en tercera ronda el 4 de 9 amb folre, per acabar també amb el pilar de 7. Pel que fa als Castellers de Vilafranca el proper diumenge actuaran a Barcelona, en motiu de les festes de la Mercè. La diada serà a les 12 del migdia a la Plaça de Sant Jaume, juntament amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. Avui, dilluns, es dóna el tret de sortida a les últimes tres setmanes abans del Concurs de Castells de Tarragona. Fins llavors, es mantindran els horaris d’assaig a dos quarts de nou del vespre els dilluns, a les nou els dimecres i a dos quarts de 10 els divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: